Waarom CRM? Ik heb Office 365!!!

Oeps denk ik danCRM software Groeps-kantoor! Nog niet helemaal begrepen. CRM ofwel relatiebeheer (of relatiemarketing) bevind zich namelijk op een heel ander vlak dan het Officepakket van Microsoft (of welke andere aanbieder dan ook).

Laten we met het tweede beginnen. Office 365 is de online opvolger van het overbekende pakket Microsoft Office (2007, 2010, etc.) en omvat de software om op je PC documenten en spreadsheets te bewerken. Fijn product, wordt door heel veel mensen gebruikt en is dus eenvoudig bij het uitwisselen van bestanden. Wat echter ontbreekt is een tool die de bestanden die je maakt verbindt aan je relaties of projecten. Dat is niet nieuw en ook nooit de bedoeling geweest. Het grote voordeel van Office 365 ten opzichte van de lokale versies is dat je bestanden online worden bewaard en dus op alle mogelijke apparaten te raadplegen zijn.

Dan het eerste, want dat is feitelijk de kern van het ‘probleem’. CRM zorgt er namelijk voor dat het verband tussen jouw bedrijf en je klanten, leveranciers en zakenrelaties zichtbaar wordt voor je gehele organisatie. Niet alleen nu maar ook in de toekomst. Door je CRM goed in te richten weet je wat er speelt en gaat spelen (zie mijn vorige blog -> Zorgt uw relatiebeheer voor betere klanten).

Om nu de vergelijking door te trekken naar Groeps-kantoor dan betekent dat concreet dat in Groeps-kantoor uw relaties, bestanden, taken, projecten, etc. aan elkaar gekoppeld worden en dat u de bestanden bewerkt met uw favoriete programma. En als of dat Microsoft Office, Libre Office of welk ander programma dan ook is dat maakt voor uw CRM systeem niet uit. Deze opent die applicatie die u heeft gekozen.

Meer weten en op de hoogte blijven van mijn blogs? Ontvang tweewekelijks de links naar mijn blog en andere wetenswaardigheden met betrekking tot Groeps-kantoor door je hier in te schrijven voor mijn nieuwsbrief.