Waarom Excel niet meer volstaat als je ondernemer bent

Alleen Excel is al lang niet meer genoeg om je eigen bedrijf te runnen. Ja, natuurlijk mag je het nog gebruiken als calculatietool. Alhoewel er goede alternatieven zijn, ga ik daar niet over schrijven.

Nee, ik doel hier op Excel voor de registratie van klant- en projectgegevens. Dat kan namelijk echt niet meer. Waar we tot voor een paar jaar geleden alles in Excel zetten en dit bestand lieten groeien en groeien, heeft een aantal ontwikkelingen van de laatste jaren daar toch wel een stokje voor gestoken.

Benieuwd welke ontwikkelingen dat zijn? Bekijk ze hier.

Waarom CRM? Ik heb Office 365!!!

Oeps denk ik danCRM software Groeps-kantoor! Nog niet helemaal begrepen. CRM ofwel relatiebeheer (of relatiemarketing) bevind zich namelijk op een heel ander vlak dan het Officepakket van Microsoft (of welke andere aanbieder dan ook).
Meer weten, lees hier verder!

Relatiebeheer en acquisitie

CRM software Groeps-kantoor

Als ik iedereen mag geloven is acquisitie tegenwoordig gelijk aan je Facebook pagina goed bijhouden en zichtbaar zijn op Linked-in. Maar er is nog zoveel meer wat kan en zal werken voor iedereen binnen het MKB en ook voor de ZZP-er om aan nieuwe relaties te komen.

Lees hier ook jij dat ook kunt bereiken

Relaties in kaart brengen. Maar hoe dan?

CRM software Groeps-kantoor
Om het beste uit je relaties te halen zul je meer van ze moeten weten dan alleen hun naam en adres. Maar wat wil je weten en vooral wat wil je er mee doen?
Lees hier verder hoe ik dat doe!

Zorgt uw relatiebeheer voor betere klanten?

CRM

Als ik in gesprek ben met collega-ondernemers merken deze op dat ze hun relatiebeheer via Linked-In en Facebook prima kunnen bijhouden. Maar zorgt dit voor betere klanten en meer omzet? Wat dat is toch waarom we met een relatiebeheer systeem zouden willen werken?

Daar ga ik in dit artikel nader op in. Lees meer->

Software as a Service

SaaS

Steeds meer software oplossing worden in de Cloud aangeboden en hoef je niet meer te kopen maar kun je gebruiken als een dienst (SaaS). Waarom heeft dat voordelen voor jou als gebruiker?

Daar ga ik in dit artikel nader op in. Lees meer ->